Ihalan koulu on vuoden 2022 Liikkuva koulu

Ihalan koulu on vuoden 2022 Liikkuva koulu

Olemme vastaanottaneet Opetus- ja kulttuuriministeriön yhdessä Opetushallituksen kanssa myöntämän Liikkuvat-palkinnon esimerkillisestä työstä lasten ja nuorten liikkumisen edistämisessä.

Liikkuva varhaiskasvatus -palkinnon saivat Keskustan päiväkoti Kouvolasta ja Pöljän päiväkoti Siilinjärveltä. Liikkuva koulu -palkinnon saivat Huhtasuon yhtenäiskoulu Jyväskylästä ja Ihalan koulu Raisiosta. Liikkuva opiskelu -palkinnon saivat Haukiputaan lukio Oulusta ja Savon koulutuskuntayhtymä (Varkaus, Kuopio, Siilinjärvi, Iisalmi).

Palkintorahat tulee käyttää liikkumisen edistämiseen varhaiskasvatus-, koulu- ja opiskeluympäristössä. Esityksen palkinnon saajiksi on tehnyt Liikkuvat-ohjelmat yhteistyössä aluehallintovirastojen ja Liikunnan aluejärjestöjen kanssa.

- Päiväkodeilla, kouluilla ja oppilaitoksilla on keskeinen rooli lasten ja nuorten kasvattamisessa liikunnalliseen elämäntapaan. Riittävät motoriset perustaidot, osaamisen kokemukset ja liikkumisen ilo luovat edellytykset terveelliselle ja turvalliselle kasvulle ja kehitykselle sekä oppimiselle ja kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille, ministeri Honkonen painottaa.

Liikkuvassa varhaiskasvatuksessa on tällä hetkellä mukana 65 % varhaiskasvatusyksiköistä, Liikkuvassa koulussa yli 90 % peruskouluista ja Liikkuvassa opiskelussa noin 60 % oppilaitoksista

Alla linkki Liikkuva koulu-sivustolle:

https://www.liikkuvakoulu.fi/tarinat/ihalan-koulun-v%C3%A4lkk%C3%A4ritoiminta-tuo-iloa-jokaiselle-oppilaalle

Pitkäaikainen yhteistyötahomme LiikU tiedottaa palkinnostamme omilla sivuillaan seuraavasti:

https://www.liiku.fi/kouluille-ja-oppilaitoksille/ajankohtaista-kouluille/ihalan-koulu-valittiin-vuoden-liikkuvaksi-kouluksi/

Olemme iloisia Opetus- ja kulttuuriministeriön Ihalan koululle myöntämästään vuoden 2022 Liikkuva koulu-palkinnosta ”tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta liikunnallisen toimintakulttuurin edistämiseksi kouluympäristössä. Palkinto myönnetään yhteistyössä opetushallituksen kanssa.”

Haluamme tässä yhteydessä kiittää oppilaitamme, teitä huoltajia, Ihalan vanhemmat ry:tä sekä omaa henkilökuntaamme sidosryhmineen vuosia kestäneestä pitkäjänteisestä yhteistyöstä, mikä mahdollisti tämän tunnustuksen Ihalaan.

 

Jari Miettinen
rehtori