Linkki-toiminnasta tukea murrosikään, nuoruuteen ja vanhemmuuteen

Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry:n Linkki-toiminta tarjoaa ammatillista apua ja tukea murrosikään, nuoruuteen ja vanhemmuuteen liittyvissä asioissa. Linkki-toiminta on tarkoitettu varsinaissuomalaisille 10–18-vuotiaille nuorille ja heidän vanhemmilleen, yksin, yhdessä tai koko perheenä. Tapaamisissa kokoonpano voi myös vaihdella tarpeen mukaan.

Matalan kynnyksen periaatteen mukaisesti toiminta on maksutonta ja yhteyttä voi ottaa itse Linkki-toiminnan nettisivujen yhteydenottolomakkeella tai puhelimitse 044 5355 400. Asia voi olla pienempi tai isompi arjen haaste, kuten kodin ristiriidat, nuoren mieliala tai vanhemman jaksaminen. Linkki-toiminnan toimipiste sijaitsee Perhetalo Heidekenillä (Sepänkatu 3, 20700 Turku), mutta tukea tarjotaan nuoren ja vanhemman toiveen mukaan myös etäyhteydellä.  

Yksilö- ja perhekohtaisen tuen lisäksi Linkki-toiminta toteuttaa vertaisryhmiä nuorille ja vanhemmille. Syksyn 2024 aikana Digimurkkufoorumi 10–18-vuotiaiden nuorten vanhemmille kokoontuu joka toinen torstai ajalla 10.10.–5.12. kello 17–18.30. Ammatillisesti ohjattu maksuton ryhmä toteutetaan etänä videoyhteydellä, joten voit saada vertaistukea ja vinkkejä murrosikäisen vanhemmuuteen kotisohvalta. Lisätietoja ja ilmoittautumiset 4.10. mennessä Linkki-toiminnan verkkosivuilla. Mukaan mahtuu 8 vanhempaa ilmoittautumisjärjestyksessä.  

Linkki-toiminta järjestää myös vanhemmille suunnatun verkkoluennon “Murrosiän murheista vanhemmuuden vinkkeihin” 14.11. kello 17–18.30. Luennon teemat on koottu murrosiän kynnyksellä tai sen keskellä vanhempia mietityttävistä asioista. Keskeisiä aiheita ovat esimerkiksi nuorten sosiaalisten suhteiden ja ryhmäpaineen merkitys, itsetunnon vahvistaminen, tunteet ja mieliala sekä unirytmi ja sen muutokset. Lisätietoja ja ilmoittautumiset 12.11. mennessä Linkki-toiminnan verkkosivuilla.