Tiedote toisen asteen opiskelijahuollon palveluista

Opiskelijahuollon kuraattori- ja psykologipalvelut ovat opiskelijoiden käytössä myös poikkeustilan aikana. Opiskelijahuollolla edistetään opiskelijoiden fyysistä ja psyykkistä terveyttä sekä sosiaalista hyvinvointia. Tavoitteena on tukea opiskelua ja opinnoissa edistymistä, arjenhallintaa, ylläpitää ja edistää monipuolisesti opiskelijoiden hyvinvointia sekä havaita ongelmia ja puuttua niihin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. 

 

Opiskelijahuollon kuraattori- ja psykologipalveluilla pyritään poikkeustilanteessakin tukemaan opiskelijoiden toimintakykyä ja arjen sujumista. Kuraattorit ja psykologit antavat konsultaatioapua erilaisissa arjen ja opiskelun ongelmatilanteissa ja etsivät yhdessä ratkaisuja opiskelijoiden ja tarvittaessa huoltajien kanssa. 

 

Yhteyttä voi ottaa matalalla kynnyksellä esimerkiksi, jos etäopiskelu ei suju, koulutehtävien tekemisestä tulee riitaa, mieliala alkaa laskea, vuorokausirytmi katoaa, on haasteita rajata erilaisilla laitteilla käytettyä aikaa (esim. pelaaminen, some, suoratoistopalvelut), perheen ilmapiiri kiristyy, pandemia aiheuttaa pelkoa tai ahdistusta tai pelkää omaa tai läheisten sairastumista. On tärkeää, että opiskelijalla on mahdollisuus keskustella tilanteeseen liittyvistä tunteista ja ajatuksista. 

 

Kuraattoreiden ja psykologin tapaamiset järjestetään tarvittaessa ja erikseen sovitusti. Yksilövastaanotot toteutetaan ensisijaisesti etäyhteydellä. Palveluun voi ottaa yhteyttä Wilman kautta, sähköpostitse ([email protected])  tai puhelimitse. 

 

Kuraattorit

Vuokko Suonpää, puh. 0400 624 605

Terhi Norrena, puh. 040 4839564, vastaava kuraattori

 

Psykologi:

Mirka Hynninen, puh. 044 797 1744