Koulutyƶn aloittaminen Raision perusopetuksessa ja lukiossa

Lukuvuosi alkaa keskiviikkona 12.8.2020 koulujen ilmoittamina kellonaikoina.

 

Lukuvuosi alkaa lähiopetuksessa ja päätöksiä muista opetuksen muodoista tehdään tilanteen niin vaatiessa. Pandemiatilannetta seurataan aktiivisesti ja toimenpiteitä otetaan käyttöön valtionhallinnon ohjeistuksen ja tarpeen mukaisesti.

 

Kaikki osallistuvat lähiopetukseen, ellei lääkärintodistuksella muuta tarvetta todisteta. Sairaana ei pidä tulla oppilaitokseen, poissaolosta tulee olla yhteydessä luokanopettajaan/luokanvalvojaan/ryhmänohjaajaan normaalien poissaolokäytäntöjen mukaisesti.

 

Koulussa noudatetaan hyvän hygienian ylläpidon käytänteitä ja pidetään turvavälejä mahdollisuuksien mukaan. Opetus ja ruokailu järjestetään olosuhteiden vaatimalla tavalla Opetushallituksen ja THL:n ohjeistusta noudattaen, olemassa olevat reunaehdot huomioiden.

 

 

Mikäli peruskoulussa tai lukiossa opiskeleva on ollut ulkomailla, tulee huolehtia omaehtoisen karanteenin pitämisestä ennen kouluun paluuta.

 

Hallitus suosittelee edelleen välttämään tarpeetonta matkustamista muualle paitsi maihin, joiden osalta on luovuttu maahantulon rajoituksista. Turvallisista maista palattaessa (mm. tällä hetkellä Viro, Norja ja Tanska) ei tarvita omaehtoista karanteenia, mutta esimerkiksi Ruotsista ja useimmista Euroopan maista omaehtoinen karanteeni tarvitaan. THL:n linkistä voi tarkistaa päivittyvän tiedon maista, joita matkustusrajoitukset ja karanteeni koskevat:

 

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/matkustaminen-ja-koronaviruspandemia

Suomen kansalaisella on aina oikeus palata Suomeen, ja jokaisella on oikeus halutessaan lähteä Suomesta, ellei oikeutta ole lailla rajoitettu. Matkustuspäätöksen tekee aina matkailija itse.

 

Hyvää lukuvuoden aloitusta!

Leena Laakso