Vaisaaren koulun sisäilmatiedote 7/2019

Vaisaaren koulun sisäilmatiedote 7/2019

Alakoululaisenankeen puoleisen julkisivun viimeistelytyöt ovat käynnissä. Teknisen työn opetuksen väistötilojen rakentaminen on alkamassa. Fysiikan ja kemian luokissa on koettu edelleen sisäilman laatuun liitettyä oireilua.

 

Alakoululaisenankeen puoleisen julkisivun viimeistelytyöt ovat käynnissä

Alakoululaisenankeen puoleisen julkisivun työt ovat edelleen viivästyneet pyörätien uudelleenrakentamisen vuoksi. Syysloman aikana tehdään sokkelin julkisivulevyjen kiinnikkeiden poraukset ja aloitetaan julkisivulevyjen asennus.

 

Teknisen työn opetustilat

Teknisen työn väistötilan suunnitelmat ovat valmistumassa. Rakennustyöt alkavat ensi viikolla (vko 42). Töiden valmistumista kiirehditään mutta suunnitelmien puuttumisen vuoksi rakentamisaikataulua ei toistaiseksi ole laadittu. Tilanne on teknisen työn opetussuunnitelman toteutumisen kannalta ongelmallinen.

 

Fysiikka/kemia ja kotitaloussiiven ilmanvaihto

Fyke/kotitaloussiiven tiloissa tehtiin muutoksia ilmanvaihtokoneisiin, jotta alueen ilmamäärät saatiin tasapainoon. Työn jälkeen luokkatiloissa tehtiin huolellinen siivous. Henkilökunnalta saadun palautteen mukaan oireilu väheni joksikin aikaa mutta on alkanut uudelleen. Syysloman aikana tilojen rakenteita tutkitaan ja 2. kerroksen fyke –varasto siivotaan.

 

Läpivientien korjaukset

Luokkasiiven ja kellarikerroksen välillä olevien putki- ja kaapeliläpivientien tiiveydet tarkistetaan syysloman aikana.

 

Oiretilanne

Henkilökunnan tekemien sisäilmailmoitusten määrä on edelleen pysynyt korkeana. Ilmoituksia on tehty rakennuksen eri osista mutta erityisesti fysiikka/kemia –luokkien alueelta. Useissa ilmoituksissa ja yhteydenotoissa on mainittu tunkkaisesta sisäilmasta ja silmiin liittyvistä ärsytysoireista, jonka vuoksi kokouksessa sovittiin, että tutkitaan sisäilman pölyjen määrää ja laatua rakennuksen eri osissa ja ilmanvaihtojärjestelmissä.

Kouluterveydenhoitajaan ja puheenjohtajaan on viime kokouksen jälkeen ollut viiden oppilaan vanhempi yhteydessä sisäilman laatuun liittyvissä asioissa.

 

Muut kokouksessa käsitellyt asiat

Edellisen kokouksen jälkeisen tiedotteen jakelussa tapahtunut viive ja tiedotteiden numerointi ovat aiheuttaneet epäselvyyttä ja hämmennystä. Epäloogisuus tiedotteiden numeroinnissa johtuu ”puupään” tutkimusraportista aiheutuvista tilankäyttömuutoksista laaditusta tiedotteesta, joka on jaettu henkilökunnalle ja Wilman kautta vanhemmille 20.6.2019. Tämän vuoksi 20.8.2019 pidetyn kokouksen numero 5/2019 tiedote sai numeron 6/2019. Numerointi korjaantuu siirryttäessä ensi vuodelle.

 

Yhteistyöterveisin

Reijo Vasama

talotekniikan asiantuntija

Raision kaupunki, tilapalvelut

sisäilmaryhmän puheenjohtaja

p. 0400781653

sp. [email protected]